Tuesday, 4 October 2016

BINCANGKAN!! GAJI BANGLA RM 5000 TETAPI GAJI RAKYAT MALAYSIA KURANG RM 3000 BAGAIMANA BOLEH TERJADI KEPADA RAKYAT MALAYSIA

Tags
Jadi di mana masalahnya? Adakah rakyat Malaysia terlalu malas mereka yang tidak diingini kepada majikan, atau adakah kerana kita rakyat Malaysia begitu angkuh bahawa kita lebih suka mati kelaparan daripada kerja di barisan pemasangan?

Kedua-dua kepada kami tidak benar, kerana apabila terpaksa, kebanyakan rakyat Malaysia sanggup membiarkan daripada ego mereka untuk menyara hidup. Satu contoh artikel yang disiarkan hanya hari ini, kira-kira seorang doktor perubatan yang diperlukan untuk bekerja pelbagai kerja untuk menyokong dirinya sendiri, sementara menunggu posting houseman.


Mungkin kita perlu meninjau semula ke dalam pengangguran dan penduduk tempatan yang berpendapatan di bawah garis kemiskinan, dan menghubungkan mereka kepada majikan yang dapat pekerjaan yang lebih baik, dan bukannya mengambil jalan mudah dan hanya mengupah bakat asing untuk menyelesaikan masalah kekurangan buruh.


EmoticonEmoticon